Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

4.2.2013

Numerokuvat : 23. Vanha Ylioppilastalo

Vanha Ylioppilastalo by Anna Amnell
Vanha Ylioppilastalo, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Vanha Ylioppilastalo Aleksanterinkatu 23/Mannerheimintie 3. Menen tänään tämän talon lähelle hammaslääkärille ja koetan löytää sen kadunnumeronkin jostakin ja kuvata sen.:) Aleksin puolella ei näkynyt lainkaan kadunnumeroa.
Tässä rakennuksessa sijaitsee Aleksin puolella Suomalainen kirjakauppa.
Vanha Ylioppilastalo on yksi Helsingin vanhimpia rakennuksia (1870).
Numerokuvat 23

golden man performanssi


Vanhalla tapahtuu. Kesällä ja talvella.

Helsinki December

2 kommenttia: