Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

29.6.2013

Helsinki vuonna 1908

Helsinki vuonna 1908 by Anna Amnell
Helsinki vuonna 1908, a photo by Anna Amnell on Flickr.
Helsingin kaupunki on laittanut kuvia vanhasta Helsingistä katujen varsille. Oikealla Finlandia-talon paikka, siitä eteenpäin entinen sokertitehdas, ja puiden kohdalla on nykyään Oopperatalo. Tämä on nykyistä Mannerheimintietä, joka tunnettiin aikaisemmin nimellä  "HeikinkatuLäntinen ja Itäinen HenrikinkatuTuruntieLäntinen Viertotie. Se on Helsingin pääkatu. Samalla se muodostaa osan Eurooppatietä E12 ja on valtatie 3:n jatke", kertoo Wikipedia. Vanha sana viertotie tarkoittaa sepelipäälysteistä tai kivettyä tietä.

IMG_0002

Samaa seutua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti