Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

28.6.2013

Jugend Helsingissä ja Suomessa


Tämä on unelmien kirja jugend-tyylin ja Suomen ystäville. Kuvia juuri niistä paikoista, joita rakastan. Cody Douglas Oreck & Octavian Balea (images): Storybook Helsinki and Beyond. WSOY 2012.
Cody Douglas Oreck on asunut jo jonkin aikaa Helsingissä, sillä hänen miehensä on Yhdysvaltojen Suomen suurlähettiläs. Kirjoitan myöhemmin lisää tästä kirjasta. (Kirjan nimestä pääset katsomaan näytekuvia, joilla on copyright.)

Suomen ainutlaatuinen Jugend-tyyli teki suuren vaikutuksen tekijöihin. (Taidelehti)
Oreck ja Balea (lyhyt info)
Tästä kirjasta mm. blogeissa Pinon päällimmäinen ja Amman lukuhetki
My photos of Saarinen and Hvitträsk
Samelin Hvitträsk in autumn and other photos of Eliel Saarinen's home

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti