Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

7.1.2014

Art nouveau levisi Pariisista kaikkialle


klikkaa kuva suureksi!

Pariisissa 1890-luvulla syntynyt art nouveau (sananmukaisesti uusi taide) - tyyli levisi kaikialle. Tänään alkaa YLEn Teemalla 3-osainen dokumenttisarja tämän tyylisuunnan ilmentymisestä.
YLE Teema 20.00

Aikomukseni oli kirjoittaa1990-luvulla kirja Aurorasta Pariisissa ja keräsin matkalaukulllisen aineistoa. Mutta sitten kustantajani lopetti nuortenkirjojen julkaisemisen ja siten myös Aurora-sarjan.

Klikkaa hakusanoja 'art nouveau', 'jugend' ja katso, mitä olen kirjoittanut tästä. Olen kuvannut art nouveau tyyliä mm. Helsingissä, Prahassa, Berliinissä ja art nouveau-kahvilat  Pietarissa. Kuvia kukkatelineistä alkaen museossa.

Prahan päärautatieasema
Pietarin art nouveau-kahvilat, yksi, kaksi,1 kommentti:

  1. Kiitos vinkistä! Aion ehdottomasti katsoa :)

    VastaaPoista