Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

5.11.2014

Kävelyllä Lontoossa

Anna Amnell in London

Kuva on otettu monta vuotta sitten, kun olimme koko perhe käymässä Lontoosssa. Pidän Lontoosta, mutta en ole käynyt siellä usein. Nyt tilanne varmaankin korjaantuu, sillä tyttäreni ja hänen miehensä ovat muuttaneet Englantiin. He asuvat koillis-Englannissa lähellä Järvialuetta ja Skotlannin rajaa, mutta ehkä sinne tulee mentyä Lontoon kautta, ja välimatkat ovat Englannissa lyhyet. 
Hannelen paratiisin Hannele on anglofiili ja kertoo uusimmassa blogikirjoituksessaan Promenader i Virginia Woolfs London  (iso kuva)Virginia Woolfin kirjojen kävelyistä.

http://hannelesbibliotek.blogspot.se/2014/11/promenader-i-virginia-woolfs-london_4.html

A wisteria in Holland Park, London

Toisella matkalla: Holland Park, London Photo: Anna Amnell

2 kommenttia:

  1. Hieno kirja vaikka ei Lontooseen matkustakaan.

    VastaaPoista
  2. Hannele, se on totta. Tuollaiset kirjat ovat matka.

    VastaaPoista