Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

19.3.2015

Minna Canth: Minna ja minä

Minna ja minä

Minna ja minä
Kun Minna ja minä olimme nuoria. Mieheni ottama kuva. Olimme matkalla hänen vanhempiensa kanssa, ja Jyväskylässä nuori Minna Canth ja minä kohtasimme. Kaikille savolaisille koululaisille Minna Canth oli ollut kuin naapurin täti, vakava ja hiukan pelottava. Nuori Minna Canth oli jotain uutta minulle.
Minna Canth


17-vuotias Minna Canth oli kaunis ja hoikka kuin Tuulen Viemää -elokuvan sankaritar. Ehkäpä nuoret lukijat kiinnostuisivat hänestä, kun näkisivät tämän kuvan.
Minna Canthin päivä/YLE
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Minna_and_Johan_Ferdinand_Canth.jpg#/media/File:Minna_and_Johan_Ferdinand_Canth.jpg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti