Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

3.4.2015

Aikahyppy historiaan"Aikakonetta ei vielä ole keksitty, joten ajassa taaksepäin matkustaminen ei toistaiseksi ole mahdollista. Onneksi on kuitenkin keinoja kurkistaa menneisyyteen, eikä siihen tarvita mitään koneita. Ripaus uteliaisuutta, pari kourallista mielikuvitusta ja hyvä kirja, muuta ei tarvita. Tule mukaan matkalle menneiden aikojen Suomeen!"

Aikahyppy Kymenlaakson kirjaston Kyyti esittelee historiallisia nuortenkirjoja. Mukana ovat kirjani Aurora ja Pietarin serkut sekä Aurora.Vaahteralaakson tyttö, jotka kirjoitin 1990-luvulla nimellä Pirkko Pekkarinen. Molemmat kirjat ovat myös yhteisniteessä Vaahteralaakson Aurora 2014. jonka kokosin nimellä Anna Amnell. Sillä kirjoitin myös lasten Auroran Aurora ja Molly vuonna 1999. Kirja Aurora ja villikyyhkysten aika kertoo Auroran toisesta matkasta Torontoon.

Lähde Auroran ja hänen ystäviensä seurassa matkalle menneisyyteen. 

Aurora-kirjat yksissä kansissa.  Anna Amnell: Vaahteralaakson Aurora.
Lisätietoja
http://www.nuorisokirjailijat.fi/amnell-anna.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti