Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

15.2.2016

Helsingin Sanomat: Kaupunkirjasto: Toronto: Aurora-kirjat


Kirjoitin Aurora-kirjat 1990-luvulla, ja ne on mainittu Helsingin Sanomien Kaupunkikirjastossa Toronton kohdalla ihailemani Robertson Daviesin kirjojen jälkeen. Kirjoitin kolme ensimmäistä Aurora-kirjaa nimellä Pirkko Pekkarinen. Yhteispainos on ostettavissa myös e-kirjana. Helsingin kaupunginkirjastossa on sitä vain yksi, lahjoittamani kappale. Muualle Suomeen sitä on tilattu kirjastoihin jonkin verran. Kirjan lopussa on Kirje lukijoille, jossa kerron kirjasarjan tausta. Sehän kertoo 1900-luvun alun Helsingistä, Torontosta, siirtolaisuudesta, sortovuosista.


Kirjasarja on mainitu täällä Toronton kohdalla
http://www.hs.fi/kaupunkikirjasto/

Aikaisempi kustantajani Kirjapaja lopetti aikoinaan historiallisten nuortenkirjojen julkaisemisen, siksi painatin yhteispainoksen omalla kustannuksellani.
http://www.bod.fi/kirja/anna-amnell/vaahteralaakson-aurora/9789522863553.html


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti