Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

7.2.2016

Värikollaasi 23: dollhouse, Pushkin, Akhmatova

A dolls' house in Saint Petersburg

Venäjän museoissa otetuista kuvista löydän aina parhaiten erikoisimmat värit. Nukkekoti Pietarin ja Paavalin linnoituksessa Pietarissa [Huom. Nimet Pietari ja Paavali tarkoittavat pyhimyksiä, ei tsaareja.] Jätin tuon alaosan, jotta voi nähdä, miten valtavan suuri nukkekoti on. Lisää kuvia samasta loistavasta nukkekodista. Se on Aurora-blogin aikakautta, 1800-1900-lukujen vaihdetta edustava.
[Myös Tukholmassa on hienoja nukkekoteja. Nordiska Museet -nukkekodit)
Värikollaasi23: Beige (dark and light), Curry

Anna Ahmatova-museon pihalla

Anna Akhmatova -museon korttelissa on monenlaisia rakennuksia hökkeleistä palatsiin, jonka aluetta rakennus oli ennen.
Tämän viikon värejä on myös alla olevassa kuvassa, joka on yksityiskohta teoksesta, jossa  Pushkin lepää divaanilla. Koko taideteos on Museum of Russian Art -taidemuseossa, joka on Pushkin-patsaan takana Pietarin keskustassa.
Pushkin-museo
Kaikki kuvat ovat omia. Venäjän valtionmuseoissa saa ottaa valokuvia.
16 kommenttia:

 1. Onpa upe nukkekoti, divaaninnoja aivan ihana. Historiallisia värejä. Kiva seurata blogissasi näitä history-juttuja ja kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Flickr on tullut vähän hankalammaksi. Näiden blogikirjoitusten avulla koetan saada järjestystä kuviini, joita on kertynyt hyvin paljon.-

   Poista
 2. Hienot kuvat. Nukkekoti on iso ja kaunis. Meidän pieni Fiona-tyttö olisi innoissaan päästessään isompaan nukkekotiin kuin omansa on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo nukkekoti on upea. Onhan niitä muuallakin, mutta tämän aikakausi on kiehtova.

   Poista
 3. Oo, mikä nukkekoti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Venäjän museot ovat todella hienoja. Se oli minulle täydellinen yllätys. Luulen, että ne on kunnostettu viime vuosina, sillä turismi on tärkeää. Kaikkialla oli koululaisia opettajiensa kanssa. Aikamoiset nähtävyydet lapsilla. Olen oillut aina Pietarisssa ja Moskovassa hiljaiseen aikaan, yleensä syksyllä, jolloin voi ottaa rauhasssa kuvia. En ole nähnyt, millaista tungosta on turistikaudella.

   Poista
 4. Onpa hienot pytingit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki yksityiskohdat olivat hienoja.

   Poista
 5. Oh hoh, kullaista kotia! Tuo nukkekoti vaatii jo isot tilat itsessään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tuollaisia ole kuin kuninkaallisilla tai upporikkailla filmitähdillä. Normaalimpia nukkekoteja on esimerkiksi Tukholman Nordiska Museet- museon kokoelmissa. Laitan linkin tuonne tekstiin.

   Poista
 6. Upeita kaupunkikuvia! Hyvä, että vanhoja kuvia pääsee työstämään näihin kollaaseihin. Ajattelin itse ensin Italiaa, mutta sorruin helpommalle tielle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulle tämä oli helpoin, sillä en saa tietkoneeseeni kollaasintekijää.:)

   Poista
 7. Todella kaunis toi nukkekoti.

  VastaaPoista
 8. No on upea nukkekoti. Kivasti värisävyjä olet löytänyt.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Museoista aina helpointa löytää.

   Poista