Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

1.10.2010

Vanha kirkko 1826


The Old Church, Helsinki
Originally uploaded by Brin d'Acier

Vanhan kirkon oli määrä olla väliaikainen kirkko, joka toimii sillä aikaa, kun Tuomiokirkko rakennettaisiin. Arkkitehti Carl Ludvig Engel, joka on suunnitellut Helsingin historiallisen keskustan. Ympärillä olevaa puisto-hautausmaata sanotaan ruttopuistoksi, koska sinne on haudattu ruttoon kuolleita helsinkiläisiä.

1800-luvun alku on meille tuttua lukuisista englantilaisen Jane Austenin kirjoista ja varsinkin niistä tehdyistä TV-sarjoista.
Brin d'Acier on yhteisnimi Matti Amnellin ja Rosanne Lamarren Flickrissä oleville kuville.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti