Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

14.1.2011

Kaupunkikirjasto: Aurora-kirjat Torontossa

P1020996

Tunnetko HS:n kaupunkikirjaston ja maakuntakirjaston? Voit löytää kirjoja paikkakunnista, jotka kiinnostavat juuri sinua. Aurora-kirjat ovat Toronton kohdalla. Kirjoitin ensimmäiset kolme kirjaa nimellä Pirkko Pekkarinen. Pirkko on edelleen kutsumanimeni: Otimme koko perhe 1990-luvulla käyttöön mieheni äidin tyttönimen Amnell, kun Amnelleja on kovin vähän. Anna oli äitini nimi ja hyvin tavallinen nimi äitini suvussa monien vuosisatojen aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti