Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

30.6.2011

Auroran talo nukkekotiblogi

Auroran talo nukkekotiblogi on kuvitelma siitä, millainen Aurora-kirjojeni päähenkilöiden Auroran ja Thomasin koti olisi voinut olla. 1900-luvun alun kodeissa oli edelleen Viktorian ajan huonekaluja ja esineistöä. Edwardin aika toi sisustukseen avaruutta ja valoisuutta, Jugend-tyyli (Art Nouveau). Nukketalo on tehty historian elävöittämiseen, tässä tapauksessa Internetin kautta. Talossa on Auroran ateljee yläkerrassa. Lapsia ei nuorella parilla vielä ole. Olen hankkkinut suurimman osan kalusteista ja esineistä helsinkiläisestä nukketalotarvikekaupasta, kirpputoreilta ja nettikaupoista. Auroran talo-valokuvat.

Auroran talo nukkekotiblogissa on muutakin 1900-luvun alkuun ja miniatyyrien keräämiseen liittyvää. On myös kuvia 1900-luvun alun leluista, nukeista, autoista ym. Museoissa käydessäni kuvaan 1900-luvun alun esineistöä.

Samassa blogissa on esillä myös toinen nukkekotini, 1500-luvun "tornitalo", oikeammin portivartijan mökki, joka liittyy Lucia Olavintytär -kirjoihini (Kyynärän mittainen tyttö 2004 ja Pako Tallinnaan 2006, molemmat Lasten Keskuksen julkaisemia.)
Posted by Picasa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti