Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

15.6.2011

Brittiarkkitehti ylisti vanhaa Helsinkiä

Kuvassa Johanneksenpuisto, jonka lähellä olevat rakennukset muodostavat kauniin kokonaisuuden.


Helsingin Sanomat: Brittiarkkitehti ylistää Vanhaa Helsinkiä, varsinkin Jugend-arkkitehtuurin luomuksia kuten Eiran sairaalaa, jonka hän sanoo levan kaunis "kuin satulinna". Myös näkymä mereltä, jonne näkyy valkoinen Tuomiokirkko, on jäänyt hänelle lähtemättömästi mieleen. Hän suree sitä, että Helsinki tuhotaan rumilla moderneilla rakennuksilla. Niin suremme me helsinkiläisetkin. Kuka niitä haluaa? Kaikki tunkevat asumaan niihin kaupunginosiin, joissa on vanhoja rakennuksia.  Näinhän on kaikissa kaupungeissa.
Kuvia Helsingistä (Helsinki-kansioni)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti