17.8.2014

Värikollaasi 192: Mollyn maailma

Molly's WorldVanessa on ottanut Mollyn kamarineidokseen. Sitä ennen 13-vuotias orpo irlantilaistyttö Molly O'Day on raatanut kartanon keittiössä. Nyt Vanessa pohtii: 

"Kun Vanessa oli ollut koulussa Sveitsissä, hän oli juhlallisesti vannonut parhaiden ystäviensä kanssa, että he kukin opettavat yhden palvelustytön lukemaan ja tekevät hänestä nykyaikaisen naisen.
-
  Vanessa oli johdatellut Mollyn kirjojen maailmaan lempeästi Petteri Kaniinin seikkailuilla. Molly oli muuttumassa vähitellen lukutaidottomasta säikystä orpokotilapsesta varsinaiseksi lukutoukaksi, joka tiesi enemmän kuin monet herrastytöt, joita opetettiin kotona.
  Mollyn pienessä kirjahyllyssä ullakkohuoneessa oli nyt Kaislikossa suhisee, Pikku naiset ja muutamia muita kirjoja, joita Vanessa oli pitänyt hänelle sopivina.
  Ne eivät kuitenkaan riittäneet enää Mollylle, joka oli alkanut ahmia yhä enemmän kirjoja. Ensin hän haki niitä Vanessan kirjahyllystä ja sitten salaa alakerran kirjastosta.
  Eräänä talvisena päivänä Vanessa oli löytänyt Mollyn lukemasta Mary Shelleyn Frankensteinia. Vanessa oli siepannut sen Mollyn kädestä, mutta Molly oli pyytänyt hartaasti lupaa lukea kirjan loppuun saadakseen tietää tohtori Frankensteinin kyhäämän surkean olioparan lopullisen kohtalon. Vanessa antoi luvan sillä ehdolla, että Molly kertoisi, mistä oli saanut kirjan."

Anna Amnell: Vaahteralaakson Aurora. 2014, sivu 292. (Kirja on yhteispainos kolmesta Aurora-kirjasta)
Molly esiintyy myös kirjoissani Aurora -Vaahteralaakson tyttö 1991 (1992), Aurora ja villikyyhkysten aika 1995 ja Aurora ja Molly 1999, jotka ovat kaikki olleet jo kauan loppuunmyytyjä .
Kirjassa Aurora ja Molly kerrotaan Aurorasta Mollyn näkökulmasta.Olen opettelemassa jotain aivan uutta, kollaaseja uudella menetelmällä, jota en vielä oikein hallitse..) Oppia ikä kaikki.

Värikollaasi 192 muiden kollaaseja

Värimalli kesä 09 oli minusta vaikea. Ei ollut löytyä kuvia. Oman tulppaanikuvani lisäksi jouduin käyttämään osia kolmen kirjan kannesta: Anni Swanin Kaarinan kesäloma, Godey's Fashion ja Matti Amnellin kansi kirjastani Aurora ja Molly, mikä tuli kollaasin teemaksi ja laitoi kollaasi tähän blogiin.


15 kommenttia:

 1. Miten ihanat värit ovatkaan kollasissasi! ♥♥

  Minä en osaa tehdä ainoataan kollaasia...

  Levollista sunnuntai-iltaa sinulle, Anna! ♥♥

  VastaaPoista
 2. Anonyymi17.8.14

  Hyvin olet onnistunut uudessa kollaasitekniikassasi.

  VastaaPoista
 3. I love this delicious composition with stamps !!!

  VastaaPoista
 4. Aili, on myös helppoja ohjelmia. Tekisit varmaankin hienoja, kun Sinulla on niin kauniita kuvaikin. Ja voi niihin laittaa vaikka runonkin mukaan.:)

  VastaaPoista
 5. Susupetal, kiiitos lohdutuksen sanoista.:) Ähersin tuon kanssa kauan.

  VastaaPoista
 6. Leovi, and they are my very own stamps.

  VastaaPoista
 7. Ihana kollaasi.Romanttisena näen.

  VastaaPoista
 8. Liplatus, se aika nähdään romanttisena, ja palveluskunta piti huolen siitä, että kaikki toimi. Ihan niin kuin nytkin henkilökunta ravintoloissa, lentokentillä, teattereissa - joka paikassa.

  VastaaPoista
 9. Hyvin kollaasi on onnistunut.
  Ajattelin, kun luin otetta Molly-kirjastasi, että pian pienin lapsenlapseni on tyttökirjojen lukuiässä. Muistan kuinka ahmin kaikki Anni Swahnin kirjat ja luin kaikki koulun kirjaston kirjat. Kootut teokset hieman myöhemmin Maria Jotunista Ilmari Kiantoon. Ostin nostalgiainnossani kirpparilta Maila Talvion Elämän kasvot ja iltojen pimetessä aikomukseni on lukea se. Talviota luin myös teini-ikäisenä

  VastaaPoista
 10. Minulle uutta tuo Molly- sarja, mutta värit suosikkejani, liilaa...Kivan kollaasin olet rakentanut! Minäkin kaipaisin jotain uutta, mitä oppia, nyt mennään samoilla kaavoilla ;-)

  VastaaPoista
 11. Arleena, Aurora ja Molly -kirjaa (1999) on vain kirjastoissa. Se oli neljäs Aurora-kirjani. Kustantajani pyysi tekemään nuoremmille, aloitteleville lukijoille oman Aurora-kirjan.

  Muta varsinaisista Aurora-kirjoista on juuri ilmestynyt yhteispainos nimeltä "Vaahteralaakson Aurora". Kustansin sen itse, koska kustantajani on lopettanut jo ajat sitten nuortenkirjojen julkaisemisen. Sitä painetana kirja kerrallaan tilausten mukaan.. Aurora-sarjaa voi löytää kirjastoista :Aurora, vaahteralaakson tyttö 1991(1992, 2. painos), Aurora ja PIetarin serkut 1993 ja Aurora ja villikyyhkysten aika 1995. Yhteispainoksessa on kuvitusta osittain Aurora ja Molly -kirjasta.
  Kannattaisi tehdä tilaus yhteispainoksesta omaan kirjastoon. Jospa ne sitten ostaisivat sen sinne joko lasten- ja nuortenosastolle tai aikuisten osastolle, vaikka on huono taloudellinen tilanne kirjastoissakin. Tietenkin sitä voi tilata itselleen nettikaupoista tai pyytää kirjakauppaa tilaamaan se. Joillakin nettikaupoilla on halvemmat hinnat. Blogisisko-blogissa on linkkejä.

  VastaaPoista
 12. Aurora ja Molly (1999) on Aurora sarjan "pikkusisko".

  VastaaPoista
 13. Arleena, kyllähän sitä luettiin paljon. Luin Aino Kallasta ja ulkomaisia klassikoita ja jopa Churchilliä teini-ikäisenä. Kolusin koko kirjaston.:)

  VastaaPoista
 14. Hienostihan se meni! Uusien ohjelmien kanssa saa jonkin aikaa pelleillä, ja kohta se on niinkuin aina olisit tehnyt.

  VastaaPoista
 15. Kaari, toivon niin. Toivon, että selviän ilmaisversiolla. Edellinen muuttui hankalaksi, kun ilmaisversiosta oli karsittu liikaa pois.

  VastaaPoista