Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

27.9.2014

Kaunis antiikkilamppu

P1000545

Kuvasin tämän kauniin lampun Runeberginkadun ja Mannerhemintien kulmakorttelissa olevan antiikkikaupan ikkunasta. Mieheni pyyhki paperinenäliinalla pölyt ikkunasta. Tämän lampun ostaisin heti, jos sattuisi olemaan sopivasti ylimääräistä rahaa. Oletan että lamppu on vanha - tai sitten se on taitavasti tehty moderni lamppu. Minulle se ei olisi ongelma.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti