Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

22.3.2011

Helsingin kortteleita


Helsinki Cathedral at 11 p.m. on June 21st 2007
Originally uploaded by Anna Amnell

Klikkaa kuvaa ja katso sitä suurena.

Tutuin Helsingin kaupunginosista on minulle Ullanlinna.(kartta kortteleista) Ensimmäinen asuntoni oli opiskelijana Iso Roobertikadulla, pieni palvelijanhuone alivuokralaisena suomenruotsalaisen lakimiehen kodissa. Melkein kolme vuotta asuin opiskelija-asuntolassa Pienellä Roobertinkadulla, pari vuotta Tehtaankadulla ja sitten vähän aikaa muissa kaupunginosissa: Rööperissä Merimiehenkadulla, Etelä-Haagassa vastapäätä rautatieasemaa, Suomenlinnassa, Herttoniemessä, Hämeentiellä.

Kanadasta paluun jälkeen asuin kaksikymmentävuotta Johanneksentien ja Korkeavuorenkadun kulmassa. Siellä kirjoitin kuusi nuortenkirjaa, niistä yhden aivan lähikortteleista (Aurora ja Pietarinserkut). Yllä oleva kuva on otettu sen kerrostalon kattoparvekkeelta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti