Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

22.3.2011

Värikollaasi: muisto Berliinistä

Syksy Berliinissä

1900-luvun alun rakennusten ympäröimä aukio on säilynyt melkein kokonaisena. Puutkin ovat suuria. Vain nykyaikainen polkupyörä muistuttaa siitä, että ei olla 1900-luvun alun Berliinissä. Värikollaasit
Kaikissa blogeissani on kuvia Berliinistä: Blogisisko-blogin Berliini-kuvat  Tästä blogista klikkaa hakusana 'Berliini', Lucia Olavintytär -blogista 'Wittenberg' tai 'Berliini'. Lisäksi ovat Flickrin Berliini-kuvani. Lisään kuvia Berliinistä edelleen, sillä otin siellä hyvin paljon kuvia. Berliini yllätti minut täysin elävällä ja runsaalla kulttuurillaan.

7 kommenttia:

 1. Matkamuistot ovat ihania! Samanlaisessa säässä kuljimme siellä viime marraskuussa. Ja kaikki värit suoraan sieltä kollaasiin, muotoineen !

  VastaaPoista
 2. Mekin olimme Berliinissä marraskuun alussa, kaksi ensimmäistä viikkoa.

  VastaaPoista
 3. Berliinissä en ole koskaan käynyt, mutta siellä asuu kyllä tuttuja ja olisi kiva joskus päästä käymään. Kivan kollaasin sait matkakuvistasi.

  VastaaPoista
 4. Minullekin oli ensimmäinen matka Berliiniin.

  VastaaPoista
 5. Se on hyvä kyllä, että rengas on pyöreä...paljon helpommin menee eteenpäin.:D (punastelua)

  Berliini on näkemättä, mieli tekis....mutta kaukomaat sitten voittavat.;)

  VastaaPoista
 6. Kaunis kollaasi! Berliini olisi mielenkiintoinen kohde.. :)

  VastaaPoista
 7. Harmittelen, että Berliinissä ei tullut käytyä jo aikaisemmin. Se on hyvin elävä ja monipuolinen kaupunki.

  VastaaPoista