Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

9.4.2011

Kuninkaalliset häät


Viktorian ja Albertin häät 10.helmikuuta 1840. Näin alkoi 19-vuotiaan Viktorian ja hänen 20-vuotiaan serkkunsa Albertin erittäin onnellinen aviolitto, joka päättyi lahjakkaan ja sivistyneen Albertin kuollessa lavantautiin 42 -vuotiaana. Viktoria suri häntä vuosikymmenet.
  Albert
Kuvat via Wikipedia
Royal Weddings (hääkuvia 1840-)
Victoriana -lehti kertoo Englannin kuninkaallisten häistä. (Paljon kuvia ja kiinnostavia asioita)

Viktorialla ja Albertilla oli yhdeksän lasta, ja Viktoriaa sanotaan Euroopan kuninkaallisten isoäidiksi, sillä melkein kaikki Euroopan kuninkaalliset ovat sukua hänelle.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti