Aurora on siirtolainen ja paluumuuttaja

Eräänä päivänä hakkasin Torontossa keittiön pöydän ääressä punaista kirjoituskonettani ja näin mielessäni kolmiulotteisena, kuin monivärisenä hologrammina vaalean tytön, joka pyyhki pölyjä viktoriaanisessa kartanossa. Annoin tytölle nimen Aurora ja aloin kirjoittaa. Muutimme takaisin Suomeen yhdeksän vuoden siirtolaisuuden jälkeen ja jatkoin kirjaani uudesta suomalaisesta Aurorasta, sortovuosien tytöstä, joka joutuu muuttamaan vuonna 1903 Kanadaan etsimään Suomesta karkotettua isäänsä. Syntyi Aurora vaahteralaakson tyttö (1991, 2. painos 1992.)

Vaahteralaakson Aurora 2014. Aurora-kirjat yksissä kansissa: Aurora. Vaahteralaakson tyttö (1991): Aurora ja Pietarin serkut (1993): Aurora ja villikyyhkysten aika (1995) Aurora ja Molly (1999) ei sisälly yhteisniteeseen. Sitä on kirjastoissa..

29.4.2011

Westminster Abbey


Maailman huomion keskipisteenä on tänään puolenpäivän aikaan Westminster Abbey, jossa vietetään kaikkien aikojen kuninkaalliset häät. Jo myyttiseksi tulleen "sydänten kuningattaren" Dianan poika vihitään englantilaisen kaivosmiehen jälkeläisen Kate Middletonin kanssa. Tämä on meidän aikamme satu. Morsiamella on hääpäivänään Williamin nuorena kuolleen äidin Dianan sormus ja oksa myrtistä, jonka on istuttanut itse kuningatar Victoria, Williamin esiäiti, joka vihittiin vuonna 1840 Albertin kanssa. Victoria istutti myrtin häittensä jälkeen puutarhaansa Wightin saarelle, ja siitä on otettu aina oksa kuninkaallisten morsianten hääkimppuun.

Kaikki alkoi Viktoriasta ja Albertista. (kuvat ja linkki Victorina-lehden Royal Weddiings-aineistoon)

Minulla on myrttiseppele päässä hääpäivänäni.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti